Om Teleradio

Bokning sker via våra butiker eller via telefon

Teleradio Munkedal & Kungshamn

Med två butiker spridda över hela Bohuslän gör vi det bekvämt för dig att hitta högkvalitativa elektronik- och vitvaror precis där du är. Hos oss hittar du allt från den senaste TV:n till pålitliga kylskåp och spisar från välrenommerade varumärken.

Vi strävar alltid efter att erbjuda det bästa för våra kunder, och det inkluderar inte bara produkterna vi säljer utan även den service vi tillhandahåller. Våra egna montörer står redo att hjälpa till med allt från att montera en ny parabol till att installera din nya produkt. Vi vet hur viktigt det är att få allt rätt från början, och våra experter är här för att säkerställa att din upplevelse hos oss är smidig och bekymmersfri.

Öppettider i våra butiker:
10:00 – 18:00 Vardagar
10:00 – 14:00 Lördagar
Stängt – Söndagar

Kom förbi och upptäck vad vi har att erbjuda – vi ser fram emot att hjälpa dig med dina elektronik- och vitvarubehov!

Under 1960-talet etablerades den första radiobutiken under namnet Munkedals Teleradio på Stale, som då var medlem i butikskedjan Expert. Denna butik utgjorde en viktig lokal för försäljning av radio- och elektronikutrustning under den tiden. År 1985 fattade man beslutet att flytta från lokalerna på Stale till Munkedals nyetablerade handelsområde, Munkeland. Där byggde man en helt ny lokal med en imponerande butiksarea på 625 kvadratmeter, inklusive en egen serviceverkstad.

År 1990 tog Niclas Wilhelmsson och Peter Olsson över verksamheten under samma namn, men denna gång som medlemmar i Rino. Detta partnerskap var en del av en större förändring när butiken senare anslöt sig till Euronics. Detta beslut gav dem möjlighet att utöka sitt sortiment och erbjuda ännu fler produkter till sina kunder samtidigt som de dra nytta av Euronics stora fördelar och marknadsposition.

En viktig milstolpe för Munkedals Teleradio inträffade år 2006 då de tog över den tidigare Expertbutiken i Kungshamn. Detta marknadsförde tillgängligheten av Euronics även i Kungshamn, vilket utökade deras närvaro och tillgänglighet för kunder i området. Samtidigt blev Fredrik Johansson delägare i Teleradio tillsammans med Peter och Niclas, vilket stärkte företagets ledning och resurser.

År 2012 lämnade Peter Olsson Teleradio, vilket markerade en förändring i företagets ledningsteam. Denna händelse kan ha inneburit nya utmaningar och möjligheter för företaget att omstrukturera och fortsätta sin utveckling under Fredrik Johansson och Niclas Wilhelmssons ledarskap.

Under 2021 tog Munkedals Teleradio beslutet att än en gång byta lokaler, driven av en tydlig marknadsförändring som resulterade i en ökad försäljning av värmepumpar, vitvaror och små elprodukter. För att möta den ökade efterfrågan och fortsätta sin expansionssträvan krävdes mer utrymme och förbättrade lagringsmöjligheter.

Flytten genomfördes bara några hundra meter från den gamla butiken till en tidigare Electrolux Home-butik. Den nya lokalen erbjöd en betydligt större yta och bättre anpassade lagerytor, vilket var nödvändigt för att effektivt hantera den ökade verksamheten.

År 2024 tog Teleradio och dess medlemmar i Euronics beslutet att fusionera helt med Elon. Detta partnerskap syftade till att stärka deras position på marknaden och erbjuda ett ännu bredare sortiment av produkter. Genom att dra nytta av Elons resurser och expertis, kunde Teleradio fortsätta att vara konkurrenskraftiga och möta kundernas behov på ett ännu bättre sätt. Denna sammanslagning representerade en viktig milstolpe i företagets utveckling och dess förmåga att fortsätta växa och blomstra i den konkurrensintensiva marknaden.

Munkedal

Kungshamn